QUI SOM?

 

LIGNITOS S.A., avui propietat d'un grup 100% mallorquí, és una empresa d'origen miner, creada en la dècada dels anys 70 per la seva matriu, l'elèctrica GAS Y ELECTRICIDAD, S.A. (GESA), integrada avui en ENDESA, per a explotar els jaciments de carbó mineral del tipus lignit de la conca minera mallorquina Alaró-Lloseta, en resposta a la crisi energètica de 1973.

A mitjans dels 80, superada la crisi energètica, i esgotada l'explotació a cel obert de
Son Odre, ja declinant el potencial de la mina d'interior Acetilé, es planificà una alternativa a l'activitat extractiva de carbó per a finals de la dècada i s'escollí un camp prometedor: la roca ornamental.

Avui en dia, LIGNITOS S.A., explota la pedrera calcària marmòria tipus "Mallorquí"
SON ODRE, situada a les voreres de Biniamar, amb equipament modern basat en el tall amb fil diamantat, i esquartera i transforma aquesta roca a la seva factoria de MARRATXÍ, a on es troba el centre d'atenció al client.

Aquest marbre, d'un càlid cromatisme integrat dins els ocres característics del paisatge mallorquí, i de excel·lents característiques en front l'absorció de l'aigua i les resistències mecàniques a la compressió, flexió, desgast i xoc, ha estat material fonamental durant mil·lennis per a la construcció de vivendes i dependpències en tot el territori situat al Nord del eix Palma-Alcúdia, i ha acompanyat sempre com element de distinció a les millors construccions en gres realitzades al Sud a la zona del marès.

L'Activitat desenvolupada per LIGNITOS S.A. en aquest camp ha suposat, per primera vegada dins la història d'aquest material, l'existència d'una àmplia oferta d'aquest, a preus molt competitius, i permet a urbanistes, arquitectes, promotors i en definitiva a l'usuari final, comptar amb un material noble, net, bell i durable que pot actuar tant d'esquelet com de pell de qualsevol obra de qualitat, pública o privada.

Bústia de contacte

Home